Home    >    Actueel    >    10 x waarom Vietnam op je bucketlist hoort

Actueel

10 x waarom Vietnam op je bucketlist hoort

Riksja Travel - Geplaatst op 11 maart 2019

< Terug naar overzicht

Vietnam, Vietnam, wat ben je prachtig, lief en stoer! Eigenlijk zou iedereen minstens één keer in z’n leven naar Vietnam moeten. Wij geven je graag tien redenen waarom een reis door Vietnam absoluut niet mag ontbreken op je bucketlist.

#1 Mmm … dat eten!
Ben jij gek op die Vietnamese loempia’s van de markt bij jou om te hoek? Goed nieuws: in Vietnam smaken ze nóg beter. En probeer ook eens pho (spreek uit als ‘fuh’), het nationale gerecht van Vietnam: een kruidige bouillon met noedels, kip of rundvlees en groenten.
De kruiden en groenten worden vaak net voordat ze op tafel komen, geplukt uit de achtertuin. En vergeet de vissaus niet, zeker voor de Noord-Vietnamees de kroon op het gerecht.

 

#2 De mensen
Vietnamezen zijn lief, behulpzaam en bescheiden, maar ook trots, veerkrachtig en ontzettend nieuwsgierig. Het is even wennen als ze je ongegeneerd het hemd van het lijf vragen. De eerste vraag is meestal hoe oud je bent. In de Vietnamese cultuur is dat een heel noodzakelijke vraag: er zijn namelijk zeven manieren om iemand aan te spreken, afhankelijk van iemands leeftijd.

#3 De homestays
Als we onze reizigers vragen wat ze het leukst van Vietnam vonden, horen we vaak: de vriendelijke mensen. Een nachtje (of twee) in een homestay mag dan ook zeker niet ontbreken. De Vietnamezen onthalen je echt als een gast, sterker nog: een vriend van de familie. Ze zijn trots om je bij hen thuis te mogen ontvangen!
 
#4 Een van de zeven wereldwonderen
Halong Bay - vrij vertaald “Baai van de dalende draak” - bestaat uit duizenden kalksteen eilanden, die volgens de legende zijn ontstaan toen indringers uit het noorden het land aanvielen. De goden stuurden een moederdraak en haar kinderen om met een regen aan vuur en smaragden de vijand te vernietigen. De smaragden veranderden geleidelijk in de bekende duizenden kalkstenen rotsen die Halong Bay kenmerken. 

Met de eeuwenoude grotten en een diversiteit aan ecosystemen, zoals koraal, mangrove en tropisch regenwoud, staat het terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

#5 Fantastisch met het hele gezin
Vietnam met kinderen is heel veilig en afwisselend. Ook tieners beleven er de tijd van hun leven!
Meerdere gezinnen gingen je voor en hebben de toeristische highlights afgewisseld met minder bezochten plekken. We regelen privé-vervoer waar dat prettig is, maar waar het leuk is reis je met anderen. Zo heb je, als je dat wilt, ook contact met andere families.

 

#6 De beste geschiedenisles die je ooit hebt gehad
Iedereen kent de verhalen over de bloedige Vietnamoorlog. Maar tijdens de reis kom je langs nog veel meer historische plekken; van de Chinese dynastie en de Franse overheersing tot de Japanse troepen in de Tweede Wereldoorlog en de strijd om de onafhankelijkheid van Ho Chi Minh. Je komt als een ware geschiedkundige weer thuis. 

Tip: geen zin in massa’s mensen bij een smalle tunnel? Een aanrader zijn zeker de minder toeristische tunnelstelsels. Scheelt claustrofobie en wachttijd! Het War Remnants Museum in HCMC is erg indrukwekkend.

#7 Immens en afwisselend land
Je reist van groene rijstterrassen in het noorden tot de vruchtbare Mekongdelta in het zuiden (of andersom natuurlijk). Het landschap in Vietnam wisselt van kalme karstbergen tot drukke steden en van jungle tot eindeloze witte stranden. Kies zelf hoe jouw reis eruit gaat zien. Gelukkig hoef je niet overal te kiezen. 
Bij bijvoorbeeld de populaire lampionnenstad, Hoi An, kan je als excursie de stad uit gaan om te fietsen over de stille wegen op het platteland, of bekijk het drukbezochte Halong Bay vanuit een privé watervliegtuigje.


#8 Kedeng kedeng van Noord- naar Zuid-Vietnam
Het zou zonde zijn om al die afstanden in het immense Vietnam te overbruggen per vliegtuig, want dan zie je het afwisselende landschap niet. Liever reis je per trein! De snelheid op de Vietnamese noord-zuidlijn is niet erg hoog. Wij omschrijven het liever als ‘prettig relaxed’. Je kunt gerust je benen strekken en een praatje maken met de reizende Vietnamezen. Een extra voordeel: een nacht in de trein bespaart je tijd en de kosten van een overnachting in een hotel.

#9 De koffie
Een goed bewaard geheim van Vietnam: als koffieliefhebber kun je hier je hart ophalen. Geïntroduceerd door de Fransen in de twintiger jaren, is koffie uitgegroeid tot één van de belangrijkste exportproducten van Vietnam. Maak de beleving helemaal af door te overnachten in een safaritent aan een meer in de beste koffieregio van Vietnam. 


#10 onze reizigers beoordelen ons als ‘Uitstekend’
Met onze partner Riksja Travel stellen wij graag je droomreis naar Vietnam samen.
Inmiddels hebben zo’n 100 reizigers de Vietnam-reizen van Riskja reizen beoordeeld, waarvan 70% een uitstekend geeft! Vraag gerust om een offerte. Samen zorgen we voor een reisplan dat perfect past bij jouw wensen!

 

Interesse? Naar het contactformulier!

 

 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?